انجیر

انجیر
چه خواصى دارد و چه استفاده هایى به شما مى رساند؟

انجیر از میوه هایى است که از قدیم آن را مى شناخته اند و در کتب مذهبى مسیحیان و مسلمانان از آن نام برده شده است و حتى در قرآن مجید به آن سوگند داده شده است.
مصریان باستان انجیر را از نظر دارویى مصرف مى کرده اند و نسخه هاى طبى زیادى از انجیر در کتابهاى پزشکى مصر قدیم وجود دارد.
انجیر انواع و اقسام دارد که به دو رنگ زرد و قرمز بیشتر دیده مى شود.

طبق آخرین تجزیه علمى که از انجیر کرده اند معلوم شده است انجیر داراى این مواد است:
                            انجیر تازه                                         انجیر خشک
1- آب                    8/84 درصد                                           -
2- مواد ازت دار       79/0 تا 1 درصد                               4 تا 20/5 درصد
3- مواد روغنى       10/0 تا 30/1 درصد                           1 تا 10/2 درصد
4- گلوسیدها         10/0 تا 30/0 درصد                         62 تا 94/79 درصد
5- سلولوز             23/1 درصد                                     06/8 درصد
6- تفاله                71/0 درصد                                     70/4 درصد


انجیر داراى آهن، منگنز، کلسیم، بروم، ویتامینهاى آ و ب 1 و ب 2 و پ پ و ث مى باشد.
انجیر کال و نرسیده داراى اسیدى محرک است.
صد گرم انجیر تازه داراى صد کالرى ولى صد گرم انجیر خشک داراى دویست و پنجاه کالرى حرارت است.
خواص انجیر
انجیرى که خوب رسیده و تازه باشد مغذى و زود هضم مى شود و چون زود تخمیر مى شود باید پس از چیدن از درخت مصرف کرد، یا در یخچال در درجه کمى از برودت نگهدارى کرد.
 انجیر براى ورزشکاران غذایى مطلوب است.
براى کسانى که یبوست دارند ملین است.
 انجیر ادرارآور است و کسانى که به خروج ادرار احتیاج دارند باید مصرف کنند.
انجیر سینه را نرم مى کند، جوشانده انجیر با کشمش دواى بزرگسالان و کسانى که از بستر بیمارى برخاسته و دوران نقاهت را مى گذرانند و همچنین پیران و ورزشکاران است.
زنان حامله باید انجیر مصرف نمایند.
جوشانده چهل تا دویست گرم انجیر در یک لیتر آب براى برونشیت مزمن، زکام، گرفتگى صدا مفید است مربا و کمپوت انجیر هم براى اشخاصى که مبتلا به یبوست هستند موثر است.
کسانى که مى خواهند از انجیر براى دفع یبوست استفاده کنند باید سه یا چهار انجیر تازه را که چهار قطعه کرده اند در نیم لیتر شیر بجوشانند تا پخته شود و آن را با دوازده عدد کشمش صبح ناشتا بخورند. یا به طریقه دیگرى عمل کنند به این ترتیب که شب 6 عدد انجیر خشک را در یک لیوان آب بخیسانند و صبح ناشتا آن را بخورند جوشاندن برگ انجیر به مقدار بیست و پنج تا سى گرم در یک لیتر آب براى معالجه سرفه و اختلالات جریان خون مفید و موثر است.
خانمهایى که مبتلا به بى نظمى عادت ماهانه شده اند اگر جوشانده برگ انجیر را چند روز قبل از عادت ماهانه مصرف نمایند جریان آن را منظم و مرتب خواهد کرد. شیر سفیدى که از دم برگها و یا خود میوه ها خارج مى شود بهترین درمان میخچه و زگیل است که باید آن را صبح و شب روى میخچه پا گذاشت تا آن را زایل کند.
برگهاى درخت انجیر کاملا ظروف آشپزخانه را پاک مى کند. خانمهایى که مى خواهند ظروف آشپزخانه خود را کاملا پاک و صیقلى کنند مى توانند از برگ انجیر استفاده نمایند.