انگور

انگور
براى چه کسانى خوب است و چه فوایدى دارد؟ انگور از میوه هایى است که چون دنیا قدیمى است و از آثارى که در قرون گذشته باز مانده و به دست ما رسیده است معلوم مى شود طرفداران کتب بقراط که چند صد سال پیش از ظهور مسیح زندگانى مى کردند آن را براى معالجه امراض به کار مى بردند.

انگور چه دارد؟
از آخرین تجزیه علمى که از انگور کرده اند انگور این موارد را دارد:
                                 گوشت انگور            پوست انگور               هسته انگور
آب                              92/72                        32/64                       42/30
قند تخمیر شدن              51/23                           -                               -
کرم دوتارت                     52/0                         92/0                            -
اسید تارتریک آزاد             29/0                            -                               -
اسید مالیک                   29/0                            -                               -
مواد آزت دار                   38/0                            -                               -
مواد مختلف                    8/1                             -                               -
مواد معدنى                    15/0                        09/2                        81/1
مواد چربى حل نشدنى      43/0                       43/32                      19/53
آسیدهاى آزاد                     -                          36/0                          -
آسیدهاى فرار                   -                             -                           76/0
تانن                                 -                          16/1                       50/3
روغن مایع                       -                             -                           69/7         
مواد سقزى                      -                             -                          60/2

در تفاله انگور شصت و دو درصد پوتاسیوم، منگنز، کلسیم، منیزیم، سدیم، اکسید آهن و منیزى، کلر، سیلیس 182/2 درصد، آسید فوسفریک، ید، آرسنیک 17 درصد وجود دارد.
انگور سرشار از ویتامینهاست چنان که پنجاه واحد ویتامین آ، دویست واحد ویتامین ب 1 و ب 2 و کمى ویتامین ث دارد. یک کیلو انگور داراى 150 تا 120 گرم قند از نوع گلوکوز و لولوز است که بعضى پزشکان آن را عامل ایجاد خون مى دانند و کبد آن را به راحتى هضم و جذب مى کند و برعکس قند صنعتى بار کبد را سنگین نمى کند.
جدیدا کشف کرده اند که قندهاى مصنوعى وقتى به افراط مصرف شوند موجب کمبود املاح معدنى در بدن مى شوند.
انگور سیاه داراى یک ماده رنگى است که به نام (اونوسیانین ) معروف است و این ماده رنگى مقوى بدن است.
  
دکتر هرپن عقیده دارد که آب انگور شیر نباتى است که مواد غذایى آن به مراتب بیش از شیر حیوانى است.
مصرف یک کیلو انگور نهصد کالرى تولید مى کند بدون اینکه در بدن ضایعات پروتئینهاى مضر را ایجاد کند.

خواص انگور بطور خلاصه از این قرار است:
1- خیلى زود هضم مى شود.
2- براى عضلات و اعصاب، انرژى بخش است .
3- املاح معدنى براى بدن تولید مى کند.
4- سموم بدن را دفع مى کند.
5- کبد را تقویت مى کند و آن را به فعالیت سالم وا مى دارد.
6- کار کیسه صفرا را آسان و ترشحات آن را سریع مى سازد.
7- ملین است و یبوست را برطرف مى کند.
8- اگر استعمال خارجى شود چین و چروک پوست را بر طرف کرده و طراوت و جوانى پوست را باز مى گرداند.

انگور براى چه کسانى خوب است و در چه مواردى مصرف آن تجویز مى شود:
1- کسانى که کم خون هستند و یا دوره نقاهت را مى گذرانند و یا املاح معدنى بدن آنها کمبود یافته است .
2- خانمهایى که حامله هستند انگور مثل موز، آلبالو و گیلاس، توت فرنگى، انگور فرنگى، گلابى و سیب براى آنها مفید است .
3- کسانى که خسته و یا دچار ضعف بدن شده اند.
4- کسانى که حرکات بدنى شدید دارند مخصوصا قهرمانان و پهلوانان میدانهاى ورزش .
5- کسانى که سل دارند.
6- کسانى که از کبد و یا طحال مریض هستند.
7- کسانى که طبایع صفراوى و دموى دارند یعنى صفرا و خون بر آنها غلبه کرده است .
8- کسانى که مبتلا به ورم مفاصل، رماتیسم، نقرس، سنگ کلیه شده اند.
9- کسانى که دچار بیمارى چاقى شده اند.
10- بیمارانى که نفریت (ورم چرکى کلیه ها) گرفته اند.
11- کسانى که دچار مسمومیت شده اند.
12- اشخاصى که دچار عوارض فشار خون هستند.
13- کسانى که دچار اختلالات هاضمه شده اند.
14- اشخاصى که دچار اختلالات پوستى و کورک و دمل و اکزما هستند.
15- کسانى که بخواهند پوست صورت خود را با طراوت و سالم و درخشان کنند.